SITUace ⊙ Neviděné
Tahle akce už proběhla.

Vyberte si z aktuální nabídky.

15. 6. 2024, 14:00 h
Galerie města Blanska

vstupné: vstup volný

Pořádá: Kulturní středisko města Blanska

⊙ SITUace ⊙ NEVIDĚNÉ ⊙ 15. 6. 2024 / 14 – 19 hod.

⊙ Objevte Blansko skrze šest různých setkání s uměním na šesti více i méně přehlížených místech veřejného prostoru města. ⊙ Začít můžete na kterémkoliv z vyznačených míst na mapě od 14 do 19 hodin. ⊙ Na jednotlivých stanovištích je v prodeji SITU kapesní ilustrovaný průvodce po architektuře, umění a kuriozitách Blanska.  ⊙ Akce je zdarma, vhodná i pro rodiny s dětmi a je bezbariérově přístupná. 


⊙ Program ⊙
⊙ Park Boženy Němcové / Můj dům, tvůj hrad, naše studna
Kolektiv studentů programu Zvukový design a multimédia FF MUNI / zvuková instalaceJak funguje komunitně užívaný objekt? Máme dnes ještě zájem něco společně spravovat a vlastnit? Zvuková instalace pracuje s prostorem sdílených komunitních studní v Havlíčkově ulici. Na základě výpovědí místních obyvatel přenáší jejich příběhy a historický kontext do performativní instalace, která se zabývá možnostmi spolupráce při vytváření společného prostoru.
⊙Náměstí Republiky (tok Palavského potoka) / Imaginativní archeologie / Ateliér Malby 1 FaVU VUT, malířský plenér
Pokud se pod pařížskou dlažbou skrývá pláž, co by se mohlo skrývat pod asfaltem blanenských chodníků? Odpovědi naznačí malířský plenér studujících a pedagogů Fakulty výtvarných umění brněnské VUT pod vedením doc. MgA. Vasila Artamonova a MgA. Marie Štindlové.
⊙Růžová ulička / Orkun Türkmen a Barbora Türkmen Šoganová, pohybové participativní performanceTajuplná Růžová ulička pod zdí Zámeckého parku se proměňuje na prostor kolektivního setkání, příležitost k přezkoumání (vašeho) uměleckého projevu a také k probuzení těla i mysli. Pod vedením zkušené herecké dvojice se můžete spolupodílet na participativní performanci pracující s pohybem jako nástrojem pro usnadnění mezilidské komunikace.
⊙Náměstí Svobody, průchod přes Lahůdky Jena / Dlouhý, Široký a Bystrozraký / Divadlo Polárka – Marie Bravencová, Monika Jelínková a kol., interaktivní procházka pro děti / Začátek 14:00 a 16:30 / trvání 90 minut / kapacita: 30 dětí + rodiče
Dětský divák je za pomoci rodiče aktivně vtažen do příběhu a ovlivňuje děj, rodič je přítomen po celou dobu trvání.Cesty mohou být nebezpečné, tajemné a dobrodružné, a na ty by se odvážil jenom někdo opravdu odvážný, například princ Ludvík. Jenže ouha, princ Ludvík je všechno jen ne odvážný. Když venku zamňouká kočka, chytne se máminy sukně, na nebezpečné cestě za princeznou bude potřebovat pomoc nejen Dlouhého, Širokého a Bystrozrakého, ale hlavně tebe. Zachraňte prince Ludvíka! Interaktivní divadelní procházka pro rodiny s dětmi na motivy klasické pohádky K. J. Erbena o tom, že když si vzájemně pomůžeme, dokážeme spoustu věcí.
⊙Jabloň u Aquaparku / LES
Ruta Putramentaite a Tereza Porybná, čtení a kolektivní imaginaceLes. Společenství pro pěstování, teorii a umění ve spolupráci s umělkyní Rutou Putramentaite připravili participativní program zahrnující čtení, kolektivní imaginaci a performanci. Poblíž odolné a živé jabloně zbylé po někdejším zahradnictví pana Součka se budou věnovat tématům rostlinného i lidského času, mezidruhového vnímání a životu stromů ve městech.
⊙Železniční podchod u Salmova mlýnu / Pekař
Jakub Hons a Jakub Tullinger / audiovizuální instalacePekař je fiktivní postava, která prošla transformací vědomí. Součástí jeho proměny bylo zemětřesení, které mělo za následek vnitřní pozdvižení duše. Na základě snů a vzpomínek se pekař snaží znovu poskládat mozaiku svého života. Klíčem k pochopení situace jsou pro něj „chleby“, jakožto jediný svědci a uchovatele pekařových vzpomínek. Instalace je inspirována básní Agadir od Artura Lungvista, která popisuje skutečné události v Maroku v roce 1960.
⊙⊙⊙

klub SUTERÉN:

20.00 Vernisáž plenérových obrazů Ateliéru Malba 1 FaVU VUT

21.00 Sun Drugs (Matěj Kotouček) – AVA Kolektiv / eklektická jízda – party friendly zvuky

Víc informací: https://www.facebook.com/SITUprojekt 
Projekt Galerie města Blanska vznikl za finanční podpory MKČR.

Označení akce:
akce pro děti, akce pro dospělé, akce pro rodinu
Místo konání:
Galerie města Blanska, Blansko
Pořadatel:
Kulturní středisko města Blanska

Hybešova 1
Blansko

https://www.kulturablansko.cz