KINO Salon: Doručovací služba čarodějky Kiki
Tahle akce už proběhla.

Vyberte si z aktuální nabídky.

5. 6. 2024, 16:30 h
Galerie města Blanska

vstupné: 120 Kč

Pořádá: Kulturní středisko města Blanska

Galerie města Blanska v spolupráci s Kino Blansko přichází s pravidelnou nabídkou alternativních projekcí pro děti i dospělé v prostoru Salonu. Tento měsíc jde o dva ANIME tituly:

5. června od 16:30 / Doručovací služba čarodějky Kiki / 6+ / Japonsko, 1989 • 103 min • režie: Hajao Mijazaki • český dabing •

Malá čarodějka Kiki se spolu se svým mluvícím kocourem Džidžim vydává na zkušenou do světa. V prostředí malebného přímořského městečka je čekají velká i malá dobrodružství. Vynalézavá a odhodlaná Kiki využije svou schopnost létat a založí si doručovací službu, aby se mohla stát opravdovou samostatnou čarodějkou. Jedinečný film z produkce studia Ghibli, které celý svět okouzlilo tituly jako Můj soused Totoro či Cesta do fantazie,  uhrane svou magickou atmosférou a hravým ztvárněním radostí i strastí dospívání. (Aerofilms)

5. června od 18:30 Šepot srdce / 10+ / Japonsko 1995 • 111 min • režie: Jošifumi Kondó • český dabing

Čtrnáctiletá dívka Šizuku má napilno ve škole, protože jí čekají přijímačky na střední. Nikterak ale nepolevuje ve svém hlavním koníčku, čtení. Poslední dobou si začala všímat, že na výpůjčních lístcích v knihách, které ji zajímají, se opakuje jméno Seidži Amasawa. Jednoho dne na cestě do knihovny Šizuku potká podivného kocoura, a když se za ním vydá spletitými uličkami, objeví malý zapadlý antikvariát, který se pro ni stane místem okouzlení i inspirace a velké lásky. 

*Prostor Salon je místností v Galerii města Blanska, která slouží jako malý art shop, čitárna, místo k posezení, občerstvení, promítání a přednáškám. Můžete tam pracovat, odpočívat nebo si domluvit pronájem pro Vaše aktivity. Otevřen je vždy v provozní době galerie v průběhu výstavního programu.

**GMB provozuje Kultura Blansko, výstavy se ukutečňují za finanční podpory MKČR. Prostor Salon vznikl za podpory ZoomEuropa.

Označení akce:
akce pro děti, akce pro dospělé, akce pro rodinu, akce pro školy
Místo konání:
Galerie města Blanska, Blansko
Pořadatel:
Kulturní středisko města Blanska

Hybešova 1
Blansko

https://www.kulturablansko.cz